Cuantumul alocației de masă în taberele studențești a fost majorat cu 30%

Publicat de dev_admin pe

alocatia de masa in tabere creste

În urma demersurilor inițiate și susținute prin poziții ferme de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), cuantumul alocației de masă pentru Programul Național „Tabere Studențești” a fost majorat cu 30%, creșterea de la 40 lei/zi/student la 52 lei/zi/student fiind prima din ultimii zece ani.

Această creștere vine în urma modificării Normelor de cheltuieli pentru realizarea programelor Autorităţii Naţionale pentru Tineret în domeniul activităţii de tineret, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 259/2006, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 194 din 1 martie 2006.

Una dintre propunerile făcute de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România în Raportul ANOSR cu privire la implementarea  Programului Național „Tabere Studențești” 2018 a fost creșterea cuantumul alocaţiei de masă. Printre cele mai importante probleme cu care s-au confruntat studenții beneficiari ai locurilor în tabere a fost faptul că bonurile de masă pe care aceștia le primeau nu au acoperit cheltuielile necesare pentru servirea a trei mese pe zi, pe toată durata sejurului. Studenții au fost nevoiți să suporte costuri suplimentare pentru masă, din buzunarul propriu, Ministerul Tineretului și Sportului alocând doar 40 de lei/zi/student.

Considerăm că majorarea cuantumului alocației de masă cu doar 30% este încă neadaptată necesităților reale ale studenților, raportându-ne la costurile suplimentare asumate de aceștia pe lângă subvenția alocată de MTS în ultimii ani. Acest aspect ne determină să continuăm demersurile inițiate și să milităm pentru o creștere care să acopere pe deplin sumele necesare pentru asigurarea mesei.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și-a exprimat în mai multe rânduri viziunea cu privire la modul de organizare și de derulare a Programului Național „Tabere Studențești”, după consultări cu organizațiile sale membre, cu studenții comandanți de tabără și cu beneficiarii. Așadar, ne propunem să contribuim într-un mod constructiv la reflectarea nevoilor și a intereselor studenților, pentru ca acest program să își atingă cu adevărat scopul pentru care a fost creat, acela de a încuraja performanța studenților și de a reduce o parte dintre inechitățile socio-economice existente.

alocatia de masa in tabere creste

Categorii: Activitate

ro_RO
Sari la conținut