ANOSR dezvoltă următoarea generație de studenți-monitori ai transparenței în universități

Publicat de dev_admin pe

ANOSR dezvoltă următoarea generație de studenți-monitori ai transparenței în universități

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) derulează, în perioada 5-8 mai 2022, la Vama Veche, sesiunea de formare „Monitori pentru transparentizare în mediul universitar”. În cadrul acesteia vor fi formați 80 de studenți-monitori ai transparenței în universități, selectați în funcție de experiența lor în organizațiile studențești, în reprezentare studențească și luând în considerare diversitatea centrelor universitare din care provin. 


Sesiunea va cuprinde elemente din domeniul transparenței decizionale și al influențării deciziilor de către studenți. În urma activităților desfășurate, participanții vor cunoaște mecanismele de monitorizare a instituțiilor publice, cu accent pe universități, modul de solicitare a informațiilor de interes public și vor avea capacitatea de a derula inițiative de influențare a politicilor publice locale prin intermediul campaniilor de advocacy.

 

Sesiunea face parte din proiectul Students for change, proiect derulat de ANOSR în parteneriat cu AIESEC in Iceland, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 (www.eeagrants.org).

Comunicat de presă - ANOSR dezvoltă următoarea generație de studenți-monitori ai transparenței în universități

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

ro_RO
Sari la conținut