Propunerile ANOSR privind normele metodologice referitoare la acordarea facilităților de transport pentru studenți

Publicat de dev_admin pe

Propunerile ANOSR privind normele metodologice referitoare la acordarea facilităților de transport pentru studenți

ANOSR a transmis astăzi, 31.08.2023, amendamentele federației în vederea completării proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru studenți.

În esență, ANOSR salută operaționalizarea solicitării federației privind creșterea reducerii de care studenții beneficiază la transportul feroviar și cu metroul de la 50% la 90% și aduce în vederea Guvernului necesitatea următoarelor completări:

1. Solicităm ca reducerea de 90% să fie aplicabilă inclusiv abonamentului anual la metrou, nu doar celui lunar, pentru a scuti studenții de 11 situații suplimentare în care ar fi nevoiți să stea la coadă în mod inutil; de altfel, având în vedere prevederile art. 128 alin. (3) din Legea nr. 199/2023, legea prevede acordarea reducerii de 90% fără a distinge titlul de călătorie pe care studenții decid să-l acceseze.

2. Solicităm prevederea expresă a faptului că biletele de călătorie cu reducere pentru studenți se pot achiziționa de la orice casă de bilete a METROREX în întreg programul de lucru normal al respectivei casierii pentru a preveni orice potențială intereptare conform căreia biletele pentru studenți ar putea fi achiziționate doar în anumite stații de metrou și doar în anumite intervale orare.

ANOSR salută celeritatea Ministerului Educației în implementarea legislației secundare esențiale pentru studenții din România și rămâne dedicată colaborării în vederea redactării acesteia la un nivel calitativ cât mai înalt, apt să suplinească în mod optim nevoile colegilor noștri.
ro_RO
Sari la conținut