Rezultatele întâlnirii ANOSR cu Ministrul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse

Publicat de dev_admin pe

Rezultatele întâlnirii ANOSR cu Ministerul Tineretului, Familiei și Egalității de Șanse

Astăzi, o delegație a ANOSR s-a întâlnit cu Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, în contextul solicitărilor pe care federația le-a exprimat în legătură cu programul de tabere studențești, dar și față de nemulțumirile studenților pe alte subiecte de interes, aferente domeniului de tineret.

 În urma întâlnirii, doamna Ministru Gabriela Firea și-a asumat creșterea numărului de locuri în tabere de la 2.170 la 3.500 de locuri, creșterea numărului de serii de tabără de la 4 la 6, precum și crearea unor comisii mixte de organizare a taberelor la nivelul Caselor de cultură ale studenților, având în componența lor studenții reprezentanți din Consiliile de administrație. În același timp, având în vedere problemele ivite anul trecut, s-a agreat asupra verificării prealabile a condițiilor oferite de operatorii economici. 

Pentru anul viitor, s-a agreat susținerea taberelor de iarnă și realizarea demersurilor necesare, în comun, pentru reglementarea acestora. 

În ceea ce privește blocajele în finalizarea Legii tineretului, ministrul și-a asumat crearea unui grup de lucru care să abordeze fiecare amendament elaborat de ANOSR, FNT și CTR, în vederea construcției punctului de vedere al Guvernului și finalizării procesului legislativ în Parlament. 

Alte subiecte abordate au fost organizarea activităților aferente Anului European al Tineretului, blocajele din procesul Dialogului UE cu Tinerii și întârzierea nepermisă, precum și neconsultarea tinerilor în elaborarea variantei finale a Strategiei naționale de Tineret.

ro_RO