S-a publicat Raportul de Țară al României pentru Ciclul VIII al Dialogului UE cu Tinerii!

Publicat de dev_admin pe

S-a publicat Raportul de Țară al României pentru Ciclul VIII al Dialogului UE cu Tinerii!

Dialog UE cu tinerii - editabil-03

Ieri a fost publicat ,,Raportul de Țară al României pentru cel de-al VIII-lea ciclu al procesului de Dialog al UE cu Tinerii (DUET)”!

Dialogul UE cu Tinerii este un instrument important prin care tinerii din Uniunea Europeană participă la realizarea și dezvoltarea politicilor publice de tineret. În acest sens, Dialogul Structurat pune la masa discuțiilor tineri și reprezentanți ai acestora cu factorii de decizie, pentru a fi consultați cu privire la teme relevante pentru a dezvolta o societate durabilă și prosperă. 

La nivel național,  procesul privind Dialogul UE cu Tinerii a fost implementat de Grupul Național de Lucru (GNL), format din reprezentanții organizațiilor neguvernamentale de și pentru tineret, coordonat de Consiliul Tineretului din România și Ministerul Tineretului și Sportului. 

Tematica Ciclului VIII al DUET ,,Tineri pentru Europa, Europa pentru Tineri: Spațiu pentru democrație și participare”, corespunde priorității Trioului de Președinții ale Consiliului Uniunii Europene Germania – Portugalia – Slovenia și se raportează la Obiectivul European de Tineret #9 ,,Spațiu și participare pentru toți”.

ANOSR a contribuit la elaborarea acestui document ca membru al Grupului Național de Lucru, realizând consultări cu tinerii pentru identificarea nevoilor, problemelor și propunerilor lor.

Pentru mai multe informații despre Raportul de Țară al României:


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO