Sesiunea de formare a studenților evaluatori

Publicat de dev_admin pe

Sesiunea de formare a studenților evaluatori

În perioada 16-22 septembrie va fi organizată, în format fizic, o sesiune de formare a studenților în domeniul asigurării externe a calității în învățământul superior, cu sprijinul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), pentru a le oferi pregătirea necesară în vederea dobândirii calității de student evaluator ARACIS și participării la misiunile de evaluare derulate de către agenție, dezvoltându-le cunoștințele în domeniu și stimulând creșterea implicării lor în acest proces. 

În  cazul în care participanții vor îndeplini criteriile de evaluare, aceștia vor fi introduși în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți ARACIS (RNE-S) și vor putea participa la misiuni de evaluare externă a calității derulate de către agenție: evaluări ale programelor de studii universitare de licență, evaluări ale domeniilor de studii universitare de masterat, evaluări instituționale ale universităților, evaluări ale studiilor doctorale etc.   

Înscrierea pentru participarea la eveniment se face completând acest formular, până cel târziu la data de 9 septembrie 2021, ora 23:59. Locurile sunt limitate, astfel încât participanții vor fi selectați pe baza aplicațiilor și a experienței în reprezentarea studențească. 

Acest tip de sesiune de formare este una dintre cele mai complexe derulate pentru studenți în sfera educațională, abordând elemente ce țin de managementul și calitatea învățământului universitar, astfel că se recomandă participarea unor studenți care au deja experiență în domeniul reprezentării studențești.  

Sesiunea se va desfășura fizic, respectând normele sanitare impuse la nivel național, în cadrul Universității Politehnice din București (UPB). Cazarea și masa pe perioada sesiunii de formare sunt asigurate de ARACIS, în campusul UPB. Din aceste considerente, menționăm că disponibilitatea participanților este obligatorie. 

Acest proiect nu este însoțit de taxe de participare.

În procesul de selecție a studenților vor avea prioritate participanții din domeniile slab reprezentate în acest moment în Registrul Național al Evaluatorilor Studenți al ARACIS, care se regăsesc AICI.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RO