Drepturile studenților „întârziate” de superficialitatea operatorilor de transport în aplicarea legii

Published by dev_admin on

Drepturile studenților „întârziate” de superficialitatea operatorilor de transport în aplicarea legii

Astăzi, 4 septembrie, ANOSR a participat la ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, în cadrul căreia s-a avizat  proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților.

În urma ședinței, Ministerul Educației a asigurat că va propune includerea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței de Guvern din data de 7 septembrie. 

Solicităm Guvernului să adopte de urgență Hotărârea de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților, oprind astfel orice altă posibilă interpretare și încălcare a legii.  

Salutăm deschiderea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Ministerului Educației și condamnăm lipsa de reacție și încălcarea legii de către operatorii feroviari, METROREX și companiile de transport local în comun.

După cum au comunicat public Ministerul Educației, dar și Autoritatea pentru Reformă Feroviară, instituție publică cu personalitate juridică, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, până la elaborarea actelor normative subsecvente emise în executarea legii, se aplică prevederile actelor normative în vigoare, în măsura în care nu contravin acesteia. Astfel, prevederile H.G. nr. 42/2017 sunt ÎN VIGOARE, acestea trebuind aplicate în integralitate, cu excepția procentului de reducere, care se modifică din 50% în 90%, și a vârstei până la care se aplică reducerea, care se modifică din 26 în 30 de ani.

Solicităm operatorilor feroviari, Metrorex și companiilor de transport local în comun să oprească orice demers care încalcă legea și restricționează în mod abuziv drepturile studenților. 

 

en_GB
Skip to content