Poziția ANOSR privind proiectul rectificării bugetare

Published by dev_admin on

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) își exprimă dezamăgirea profundă față de proiectul de Ordonanță de Urgență privind rectificarea bugetului pe anul 2022 pus în dezbatere de Ministerul Finanțelor, care, în contextul unei rectificări teoretic pozitive, prevede o scădere a cheltuielilor Ministerului Educației cu 80 de milioane de lei.

ANOSR aduce aminte propunerile formulate față de Ordonanța Guvernului nr. 19/2022, prima rectificare bugetară din acest an, în sensul creșterii absolut necesare a unor categorii de cheltuieli cruciale pentru mediul studențesc din România (burse, transport, cămine-cantine, investiții).

ANOSR consideră că, raportat la astfel de propuneri, este imposibil să existe încredere în autoritățile statului privind intenția de a crește substanțial finanțarea alocată educației odată cu operaționalizarea „România Educată”, din moment ce fondurile Ministerului Educației sunt tăiate, iar propunerile studenților privind nevoile de finanțare sunt ignorate.

en_GB