Student Dojo

Student Dojo e un proiect format din două sesiuni de formare în domeniul reprezentării studențești. Proiectul își propune să formeze studenți care să se implice activ în viețile comunităților universitare și care să își asume calitatea de reprezentanți ai colegilor lor. Astfel, studenții au șansa de a cunoaște și înțelege mecanismele de funcționare ale sistemului de învățământ superior românesc, constatând care sunt problemele actuale din acest domeniu, identificând mijloacele prin care pot contribui la rezolvarea acestora. De asemenea, în urma acestor sesiuni de formare, participanții își vor dezvolta abilitățile de comunicare, de negociere, de mediere a situațiilor conflictuale din mediul universitar, abilități ce îi vor ajuta să susțină și să apere drepturile și interesele studenților.

Sesiunile au caracter practic, fiind realizate împreună cu reprezentanții universităților la nivel local, iar la nivel național, împreună cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și Parlamentul României, Consiliul Național al Rectorilor (CNR) și Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Proiectul are două etape:

O serie de cinci sesiuni regionale de formare în domeniul reprezentării studențești, derulate în paralel în diferite zone ale țării.

Sesiunea națională de formare în domeniul reprezentării studențești, derulată la București, cu cei mai buni 25 de participanți de la sesiunile regionale.

ro_RO
Sari la conținut