Universități de Vară pentru Elevi (UVE)

Universitățile de Vară pentru Elevi, inițiativă ANOSR dezvoltată alături de Consiliul Național al Elevilor și organizațiile membre, reprezintă cel mai amplu program național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România, propunându-și reducerea abandonului universitar cauzat de lipsa orientării corespunzătoare în carieră. Participanții au posibilitatea să descopere mediul universitar, simulând, practic, viața de student timp de mai multe zile (între 5 și 15 zile, în funcție de ediție). Astfel, organizațiile studențești membre ANOSR, în parteneriat cu universitățile, pregătesc pentru elevii participanți cursuri introductive, sesiuni de examene, competiții, evenimente culturale, sesiuni de formare sau de divertisment, proiectul sprijinind din plin procesul de orientare în carieră a viitorilor studenți.

În contextul actual, pentru siguranța participanților și organizatorilor, unele universități de vară au fost mutate în mediul online, fie au fost amânate pentru anul viitor.

Proiecte UVE realizate de organizațiile membre

Realizat de ORGANIZAȚIA STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI (OSUBB)

Realizat de LIGA STUDENȚILOR DIN FACULTATEA DE ELECTRONICĂ ȘI TELECOMUNICAȚII (LSFETc)

Realizat de ORGANIZAȚIA STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATEA DE VEST DIN TIMIȘOARA (OSUT)

Realizat de ORGANIZAȚIA STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATEA TEHNICĂ DIN CLUJ NAPOCA (OSUT Cluj)

Realizat de LIGA STUDENȚILOR ECONOMIȘTI IAȘI (LSE)

Realizat de LIGA STUDENȚILOR DIN UNIVERSITATEA MARITIMĂ CONSTANȚA (LSUMC)

Realizat de LIGA STUDENȚILOR DIN TÂRGU MUREȘ (LSTGM)

Realizat de ASOCIAȚIA STUDENȚILOR PSIHOLOGI ȘI PEDAGOGI IAȘI (ASPP), ASOCIAȚIA STUDENȚILOR FRANCOFONI DIN IAȘI (ASFI), ASOCIAȚIA TINERILOR ROMÂNI DIN AFARA GRANIȚELOR IAȘI (ATRAG Iași), ASOCIAȚIA STUDENȚILOR LA DREPT A UNIVERSITĂȚII „ALEXANDRU IOAN CUZA” (ASD Iași) și ASOCIAȚIA STUDENȚILOR LA RELAȚII PUBLICE ȘI COMUNICARE IAȘI (PRIME Iași)

Realizat de ASOCIAȚIA STUDENȚILOR UNIVERSITĂȚII DE ARTĂ ȘI DESIGN DIN CLUJ NAPOCA (ASUAD)

Realizat de ORGANIZAȚIA STUDENȚILOR FARMACIȘTI CLUJ NAPOCA (OSF Cluj-Napoca)

Realizat de LIGA STUDENȚILOR DIN GALAȚI (LSG)

ro_RO